Gezonde voeding met een budget

Je bekijkt nu Gezonde voeding met een budget

Gezond eten hoeft niet meer te kosten. Hoewel fruit, groenten en mager vlees over het algemeen een hoger prijskaartje hebben, zijn er tal van creatieve manieren om heerlijk, voedzaam voedsel te eten zonder over je budget te gaan. Gezond eten is belangrijk voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Het voedsel dat je eet levert veel soorten macronutriënten zoals koolhydraten, vetten en eiwitten die de energie leveren die je lichaam nodig heeft.Als we ons bord niet met het juiste voedsel vullen, kan dit ertoe leiden dat we vaker hongeriger worden en dat onze trek in voedsel toeneemt. Met de juiste voorbereiding en planning kun je een scala aan voedzame voedingsmiddelen eten zonder diep in je zakken te hoeven graven.

Koop lokaal en producten uit het seizoen

Focus op voedingsmiddelen die in het seizoen zijn. Als je in de winter aardbeien en bosbessen probeert te krijgen, zul je het in je portemonnee voelen. Denk aan de tijd van het jaar en laad je kar vol met fruit en groenten. Seizoensproducten zijn niet alleen goedkoper, maar gaan ook langer mee.

Diepvries groente net zo gezond

Er is een misvatting dat alles vers moet zijn om gezond te zijn. Veel producten uit blik of diepvries bevatten dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen als vers voedsel. Diepvriesspinazie is misschien minder lekker dan een boerenpakket met groenten, maar het heeft net zoveel vezels en vitamines. In feite hebben vooral diepvriesgroenten de neiging om hun voeding te behouden, omdat ze zeer snel worden ingevroren nadat ze zijn geoogst. Bonen uit blik, zalm en tonijn zijn goede bronnen van eiwitten.

Maak een boodschappenbriefje

Iedereen heeft een spelplan nodig als ze boodschappen gaan doen. Maak van tevoren een lijstje en ga niet met een lege maag naar de supermarkt. Als je naar de supermarkt gaat zonder een plan van aanpak, hebben je de neiging om willekeurige dingen op te rapen zonder na te denken over wat we zouden moeten kopen of eten.

Kies houdbare producten

Een van de beste manieren om met een beperkt budget gezond te blijven, is door voedingsmiddelen te gebruiken die langer meegaan. Bederfelijke voedingsmiddelen zoals vlees, gevogelte, vis en zuivelproducten bederven sneller en zijn moeilijker opnieuw te gebruiken. Vul je voorraadkast met niet-bederfelijke voedingsmiddelen en vul je koelkast met items die lang genoeg vers blijven om in meerdere maaltijden per week te worden gebruikt.