5 tips voor het maken van je eigen kookboek

Je bekijkt nu 5 tips voor het maken van je eigen kookboek
  • Berichtcategorie:Tips

Wanneer je een hele stapel met recepten hebt verzameld, of zelf recepten hebt gemaakt, is het leuk om deze te bundelen in een eigen kookboek. Helaas bestaan er nog geen standaard templates om op de computer een kookboek te ontwerpen. Daarom vind je in dit artikel 5 tips om alsnog je eigen kookboek te maken.

Microsoft Word

Microsoft Word heeft een speciaal kookboek template, met leuke afbeeldingen en tips voor het maken van een index. Naast het kookboek template biedt Microsoft Word de keuze uit nog een groot aantal andere templates, die je ook zou kunnen gebruiken. Zo zijn er ook speciale templates voor de feestdagen, als je bijvoorbeeld een speciaal kerstkookboek wilt maken.

Snapfish

Op Snapfish zijn diverse gratis templates te vinden om je eigen kookboek samen te stellen. Naast templates voor een kookboek, kun je er ook receptkaarten en labels vinden. Je kunt de templates uitprinten en je recepten er met de hand op schrijven, maar het is ook mogelijk om ze om de computer toe te voegen met PDF editing. Er worden geregeld nieuwe templates aan de site toegevoegd.

Powerpoint

Naast schoolpresentaties of tijdens vergaderingen, is Powerpoint ook zeer geschikt om een kookboek mee samen te stellen. Er zijn verschillende recepten templates, waarin je eenvoudig je eigen recepten toe kunt voegen. Je kunt kiezen uit verschillende lay-outs en er is ook genoeg ruimte om foto’s toe te voegen.

Publisher

Dit programma van Microsoft Office is misschien wel het minst bekend, maar ook Publisher is zeer geschikt om je eigen kookboek te maken. Ook hier zijn verschillende templates beschikbaar, maar je kunt ook je eigen ontwerp maken.

Ontwerp je eigen kookboek

Ben je creatief aangelegd? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om al deze templates links te laten liggen en je eigen kookboek te ontwerpen. Het handigst is om alsnog één van de bovengenoemde programma’s, zoals Word of Publisher te gebruiken, maar dan met een blanco template zodat je je eigen creativiteit erop los kunt laten.

Op welke manier je je eigen kookboek ook ontwerpt, de kans is groot dat je dit kookboek niet alleen maar op de computer wilt laten staan. Daarom is het een mogelijkheid om je kookboek af te laten drukken, zodat je je recepten altijd bij de hand hebt. Ieder format kookboek kan afgedrukt worden, welke manier je kiest om jouw kookboek te maken hangt af van je creativiteit en welke software je het prettigst vindt werken.