Bij feestelijke gelegenheden is er vrijwel altijd gebak aanwezig. Vaak is er de keuze uit diverse taarten of kleine gebakjes. Met name de laatste tijd zijn cupcakes erg populair. Taarten of cake horen nu eenmaal bij verjaardagen of andere feestelijke aangelegenheden.

Maar het bakken van een taart of cake is lang niet voor iedereen even makkelijk. Daarom zijn er in diverse supermarkten genoeg kant en klare verpakkingen te vinden. Vaak hoeft er alleen maar ei en boter toegevoegd te worden. Het maken van een cake is dan letterlijk een ‘piece of cake’.  Ondanks het feit dat een cake uit een pakje er hetzelfde uitziet als een zelfgemaakte cake zit er toch wel degelijk veel verschil tussen beiden met betrekking tot de smaak. Daarom zijn we op zoek gegaan naar het perfecte recept voor het maken van een zelfgemaakte cake.

Voordat je begint met het bakken van een cake is het verstandig na te gaan om te kijken of je de juiste benodigdheden in huis heeft. Hieronder kun je na gaan of je daadwerkelijk alles in huis hebt:
– beslagkom
– garde
– mixer
– maatbeker
– bakvorm
– bakpapier
– (afhankelijk van recept) deegrol
– weegschaal
-(afhankelijk van recept) spuitzak

Qua ingredienten verschilt het per cake wat je nodig heeft. Over het algemeen bevat een cake de volgende ingredienten:
– boter
– suiker
– eieren
– bloem
– bakpoeder

Daarnaast is de baktijd vaak recept afhankelijk. Op andere pagina’s op deze website kun je diverse recepten terug vinden met betrekking tot het bakken van taarten of het bakken van een cake. Hieronder nog enkele tips die wellicht bruikbaar zijn.

TIP1:

Prik voordat je de cake in de oven zet een sateprikker in het deeg. Wil je de cake uit de oven halen? Haal de prikker uit het beslag, blijft er deeg aan de prikker zitten dan kun je de cake nog even in de oven laten staan. Zit er geen deeg meer aan de prikker dan kun je de taart af laten koelen.

TIP 2

Zorg ervoor dat je de bakvorm van te voren goed invet met bijvoorbeeld olijfolie. Tevens kun je het beste bakpapier op de bodem leggen. Dit zorgt ervoor dat de cake niet blijft plakken aan de bakvorm en dat deze als mooi geheel eruit komt.

TIP 3

Het kan voorkomen dat de cake instort nadat je deze uit de oven heeft gehaald. Dit kunt u voorkomen door de producten op kamertemperatuur te laten komen, de temperatuur van de oven wat hoger te zetten dan normaal en tevens de zorgen voor een droge bakomgeving.

TIP 4
Zie je de bovenkant van de cake verkleuren maar is de rest van de cake nog niet gaar? Dek dan de bovenkant af met aluminiumfolie, zo wordt de rest van het deeg gaar en verkleurt de cake niet.

TIP 5
Is de taart na het bakken juist te bleek? Zet hem dan een paar minuten onder de gril.

Op andere pagina’s kun je diverse cake en taartrecepten vinden. Wij wensen je veel bakplezier!