Elke verjaardag moet gevierd worden en dat brengt dan ook de benodigde voorbereiding met zich mee. Zo moeten er cadeautjes worden gekocht en daarnaast ook boodschappen gedaan worden. U moet uw gasten natuurlijk kunnen voorzien van iets lekkers. Heeft u jonge kinderen? Dan zult u ook nog na moeten denken over een kinderfeestje.

Kortom verjaardagen zijn een heugelijk feit maar vergen wel wat voorbereiding en tijd. Toch hoeft het organiseren van een verjaardag niet veel tijd te kosten.

1. Zorg ervoor dat u weet hoeveel man er komt. Op deze manier kunt u ruim op tijd inschatten of u inderdaad genoeg zit en/of staan plaatsen heeft. Daarnaast is het inschatten van boodschappen een stuk makkelijker.
2. Kinderfeestjes kosten vaak veel tijd en energie. Zorg er daarom voor dat u een gepaste datum kiest zodat u zich goed kunt voorbereiden op een drukke dag.
Bij kinderfeestjes worden vaak veel zoete etenswaren gegeten en gedronken zoals bijvoorbeeld limonade of andere snoepjes die vaak veel suiker bevatten. Als gevolg van het hoge suikergehalte worden kinderen nog drukker. Om de drukte binnen de perken te houden kunt u kiezen voor alternatieven snacks zoals bijvoorbeeld snoeptomaten of stukjes wortel. Daarnaast zijn er veel dranken die weinig tot geen suikers bevatten.
3. Kies voor wegwerp bordjes, bestek en bekertjes. Vaak stapelt de afwas zich op gedurende de dag en niets is zo vervelend om na een drukke dag ook nog de afwas te moeten doen.
4. Zorg ervoor dat u duidelijk in de uitnodiging beschrijft van hoe laat tot hoe laat uw gasten welkom zijn. Op deze manier heeft u zelf in de hand vanaf hoe laat de gasten komen en hoe laat deze ook weer naar huis gaan.
5. Zet van te voren hapjes en drankjes klaar zodat deze makkelijk op tafel kunnen worden gezet.

Maar het belangrijkste van verjaardagsfeestjes is natuurlijk dat de jarige Job in het middelpunt van de belangstelling staat.

Mocht u zelf nog handige tips voor het organiseren van een verjaardag hebben, dan horen wij deze graag!