Het bezoeken van een verjaardag is vaak erg gezellig en een leuke aangelegenheid. De Hollandse taarten, vlaaien en cakejes komen weer op tafel. Wij Nederlanders houden wel van dat soort zoetigheid, hoe meer hoe beter. Veel vrienden, familie en kennissen zien elkaar enkele keren per jaar en verjaardagen zijn dan een ideale gelegenheid om even bij te kletsen.  Maar je kunt natuurlijk niet met lege handen aankomen. Het vinden van het perfecte cadeau is vaak erg moeilijk, het is moeilijk om in te schatten wat iemand anders leuk vindt.

Als je creatief bent ingesteld kun je ook zelf hele leuke cadeaus maken. Denk aan een mooie verjaardagstaart of eventueel andere lekkernijen. Dat zou pas een verrassing zijn. Maak er een leuk receptenboek bij zodat de jarige zelf ook aan de slag kan. Gebruik aparte, bijzondere, leuke en mooie recepten om het receptenboek een uniek tintje te geven. Maak gebruik van foto’s die het allemaal nog lekkerder kunnen maken. Foto’s van de jarige zelf maken het nog wat persoonlijker en een uniek verjaardagscadeau!

Niet ‘eetbare’ alternatieven

Naast de ‘eetbaar’ gerelateerde cadeaus zijn er natuurlijk ook andere unieke en leuke cadeaus. Je kunt iemand standaard verblijden met geld of met een cadeaubon. Maar laten we eerlijk zijn, we vinden het allemaal een stuk leuker om een persoonlijk cadeau te krijgen waar over is nagedacht.
Hieronder enkele leuke cadeau’s ter inspiratie:

  • Er zijn steeds meer betaalde diensten via internet zoals bijvoorbeeld iTunes. Via de iStore kun je diverse applicaties kopen. Deze applicaties heb je in verschillende vormen, tevens heb je ook diverse spellen zoals het enorm populaire angrybirds of wordfeud. Deze spellen zijn tevens in de iStore te vinden en kun je downloaden vaak wel tegen een vergoeding. Door middel van een iTunes opwaardeerkaart kan alles uit de iStore worden gedownload. Tegenwoordig is het mogelijk om een iTunes opwaardeerkaart te kopen, dit kun je doen bij vrijwel elke supermarkt. Een iTunes opwaardeerkaart is een leuk cadeau om te geven, maar ook om te krijgen.
  • Foto’s zijn altijd een blijvende herinnering en er zijn dan ook altijd in diverse huishoudens foto’s te vinden. Het is daarom erg leuk om een leuke foto om te toveren tot een origineel cadeau. Er zijn diverse manieren om een foto te verwerken in een cadeau. Tegenwoordig zijn er diverse technieken waardoor foto’s op  voorwerpen kunnen worden gedrukt. Een voorbeeld is een canvas doek met daarop een mooie foto. Het voordeel is dat de jarige zelf kan kiezen waar hij of zij de foto op wil hangen.
    Gaat u liever voor een traditioneel cadeau, dan kunt u er ook voor kiezen om een kant en klaar foto album te laten drukken. Door gebruik van diverse software is het mogelijk een kant en klaar fotoalbum te maken en deze dan ook op hoge kwaliteit te laten drukken. Een zelf gemaakt fotoalbum wordt op deze manier al minder traditioneel en meer een persoonlijke gift.
  • Een andere variant van een cadeaubon is een tegoedbon, maar deze zijn er natuurlijk ook in andere variaties zoals bijvoorbeeld een dinerbon of een wellness arrangement. Veel mensen vinden het gezellig om uit eten te gaan of juist even lekker bij te komen in een wellness center.

De bovenstaande tips zijn slechts enkele voorbeelden van een unieker en/of specialer cadeau. Het dient slechts ter inspiratie voor meer creatieve cadeaus en andere presentjes. Een uniek en persoonlijk cadeau ‘maakt of kraakt’ het!