Chocoladekoekjes met superfood quinoa

Quinoa koekjes

Superfood quinoa is vooral bekend als vervanger van rijst. Maar je kunt er ook prima mee bakken, bijvoorbeeld als knapperige toevoeging aan chocoladekoekjes. Het fijne daaraan is dat het een stuk gezonder is dan de chocoladerecepten die we gewend zijn. Daarom vind je hier een gezond recept voor de momenten dat jij trek hebt in chocolade. Deze koekjes kun je met een gerust hart opeten!

De chocoladekoekjes met quinoa bestaan uit de volgende ingrediƫnten (recept voor 5 stuks):

  • 20 gram gepofte quinoa
  • 40 gram pure chocolade (>70% cacao)
  • 1 theelepel notenpasta (cashew/zonnebloempit/amandel)

Benodigdheden:

  • steelpannetje
  • 5 muffinvormpjes

Bereiden:

1. Verhit het steelpannetje op het vuur.
2. Draai het vuur uit en laat het pannetje 1 minuut afkoelen. (belangrijk, want als je pan gloeiend heet is of nog op het vuur staat brandt de chocolade direct aan!)
3. Hak de chocolade fijn en doe de stukjes samen met de notenpasta in de pan.
4. Meng de chocolade en pasta tot een gladde, vloeiende massa en schep dan de gepofte quinoa er doorheen.
5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes.
6. Laat je traktatie minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast. Klaar!

De koekjes die je niet meteen zelf opeet, bewaar je in de koelkast.