Blauwe bessen taart

blauwe bessen crumble taart

Met superfood blauwe bessen kun je overheerlijke muffins of taarten maken. Je weet ook nog eens zeker dat je goede voedingsstoffen naar binnen krijgt. Dit recept is voor de ‘blueberry crumble’ taart. Ik weet zeker dat je hiermee goed voor de dag komt bij anderen!

Blueberry Crumble bestaat uit de volgende ingrediënten voor het deeg:

  • 700 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • Geraspte schil van een citroen

Blueberry Crumble bestaat uit de volgende ingrediënten voor de vulling:

  • 600 gram blauwe bessen
  • 100 gram suiker
  • Eetlepel maïzena
  • Sap van een citroen

Benodigdheden:

  • mengkommen
  • bakvorm

Bereiden:

1. Verwarm de over voor op 190 graden.
2. Vet de bakvorm in met boter.
3. Mix de bloem, suiker, ongezouten roomboter, ei, bakpoeder en geraspte schil van een citroen in een kom. Dat kan het makkelijkste met een vork en daarna met je handen.
4. Verspreid de helft van het deeg over de bodem van de bakvorm en druk dit goed aan.
5. Mix de maïzena, suiker en sap van het citroen in een kom en voeg steeds meer blauwe bessen hieraan toe.
6. Verdeel het mengesel van blauwe bessen over de deegbodem.
7. Strooi de andere helft van het deeg over de blauwe bessen.
8. Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven. De taart is klaar als hij goudbruin is.
9. Is de taart klaar? Laat deze dan eerst een paar uur buiten de koelkast afkoelen en een nacht in de koelkast.
10. Je geduld is nu beloond: je kunt de taart snijden, serveren en eten!