Bakken met superfoods, iets voor jou?

Het fijne aan bakken is dat er altijd weer nieuwe ingrediënten en recepten opduiken. Je zit dus nooit zonder inspiratie voor nieuwe taarten en cake! Superfoods, dat is nou echt dé trend van 2015. Dit zijn 100% natuurlijke voedingsmiddelen, rijk aan essentiële stoffen als mineralen en vitaminen. Voorbeelden van superfoods: quinoa, eiwitpasta, chlorella, kokosproducten, bijenproducten, lijnzaad, zaden zoals chia zaden en noten.

superfood

Wat is er zo bijzonder aan superfoods?

Superfoods worden steeds populairder omdat ze gezond zijn voor je lichaam en je daardoor een grotere kans hebt om langer te leven. De voor je lichaam belangrijke voedingsstoffen in superfoods vind je bijna niet meer in de gewone voedingsmiddelen in de supermarkt. Je krijgt dus voedingsstoffen binnen die je lichaam echt nodig heeft om goed te functioneren.

Superfood ingrediënten

Het goede nieuws is dat deze gezonde voeding ook prima te gebruiken is om taarten en cake mee te bakken. Je doet dus al snel lekker én gezond! Waar moet je aan denken bij bakken met superfoods? Nou, aan meel, olie en zaden gemaakt van bijvoorbeeld kokos, amandel of haver. Maar ook superfoods als (rauwe) cacao, Goji bessen en hennepzaad kun je gebruiken voor een lekker recept. Hier inspiratie opdoen? Wij gaan voor je op zoek naar de lekkerste verwennerijen zodat jij niet alleen iets smakelijks maar ook gezonds op tafel kunt zetten.