5 tips om je online recepten op te slaan

In het tijdperk voordat internet bestond, was het simpel om je recepten te bewaren: je scheurde ze uit een tijdschrift, en stopte ze in een map. Met de vele sites vol recepten, is dat tegenwoordig een stuk lastiger geworden. In dit artikel vind je 5 tips om in je online recepten toch een beetje orde te houden.

1. Sla ze op in je internetbrowser

Maak gebruik van de knop ‘favorieten’ of ‘bladwijzer’ in je internetbrowser. Zo ontstaat er een lijst met links, die je later eenvoudig terug kunt vinden. Ook kun je dit synchroniseren met bijvoorbeeld je smartphone of tablet, waardoor je je favoriete recepten overal bij de hand hebt. Als je veel recepten wilt opslaan, kan het handig zijn om mappen aan te maken.

2. Gebruik Pinterest

Maak gebruik van Pinterest om je recepten op te ordenen. Pinterest is een online prikbord, waar je een ‘board’ aan kunt maken om je favoriete recepten op vast te pinnen. Je kunt meerdere boards aan maken, bijvoorbeeld voor verschillende soorten gerechten. Ook kun je de boards van anderen bekijken om inspiratie op te doen.

pintere

3. Maak gebruik van een app

Je kunt je recepten ook opslaan in een app, zoals Receptenmaker. Hierin kun je je eigen recepten opslaan, maar je kunt ook recepten van bekende receptensites eenvoudig toevoegen aan jouw digitale kookboek. Omdat je de recepten opslaat op je smartphone of tablet, heb je ze er in de keuken eenvoudig bij gepakt.

4. Sla je recepten op in een document

receptenmaker-app

Het is misschien niet de meest moderne manier om je online recepten op te slaan, maar een optie is om ze allemaal onder elkaar te zetten in een Word document. Ook Google Docs is een optie, daarmee sla je je recepten op in een online document, waardoor je ze altijd en overal bij de hand hebt.

5. Maak een receptenboek

Toch liever je recepten op papier? Maak dan een receptenboek van je favoriete recepten die je online gevonden hebt. Tegenwoordig kun je zelfgemaakte receptenboeken eenvoudig laten drukken. In dit artikel vind je meer tips voor het maken van je eigen receptenboek.

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om je online recepten op te slaan, welke manier voor jou het meest geschikt is, hangt er vooral vanaf waar en wanneer je de recepten wilt gebruiken. Het gebruiken van een app of een Google Docs bestand is het meest geschikt als je je recepten ook op je smartphone of tablet bij de hand wilt hebben. Vind je dit niet nodig, dan kun je je recepten ook prima opslaan in de favorieten van je internetbrowser of bijvoorbeeld op Pinterest.