Meer creativiteit in de keuken!

Met allerlei nieuwe recepten  kan het natuurlijk al avontuurlijk genoeg zijn in je keuken, maar is het dan niet leuk om een gerecht, taart of cupcake nog net even iets bijzonders van jezelf mee te geven? Het geheim daarvan schuilt vaak in de afwerking, waar vaak nog wat ruimte is voor een subtiele personal touch. Maar dan moet je uiteraard wel weten hoe je dat het beste kunt doen. Daarom een paar handige tips die je jet net even wat meer mogelijkheden in de keuken geven.

1. Cupcakes versieren

269917_1De cupcake is het perfecte bakgerecht om je creativiteit eens volop de vrijheid te geven. Experimenteer met fondant, botercrème, frosting en verschillende vullingen om zo uiteindelijk tot je perfecte cupcake te komen. Ook is dit een ideale manier om verschillende technieken op dit vlak eens uit te kunnen proberen.

2. Fruit and vegetable carving

Deze kunst van het sierlijk snijden van fruit en groente komt uit Thailand en voor een echte masterclass zul je wel naar Bangkok toe moeten. Een leuk extraatje tijdens je vakantie in Thailand, waarna je terug in Nederland de meest spectaculaire borden en gerechten zult kunnen opmaken.

fruit-carving

3. Borden opmaken als een chef

Ben je ook altijd zo onder de indruk van de borden die je in een goed restaurant geserveerd krijgt? Een prachtig opgemaakt bord is bijna een kunstwerk op zich, waardoor je het eten nog intensiever beleeft. Gelukkig kun je met een paar tips van de pro’s zelf al een heel eind komen bij het chique serveren van je eigen gerechten!

Plating-512x341