Rood – Wit – Blauw taart

Deze taart is een ware smaak explosie en bevat dan ook diverse ingredienten. (Tevens leuk om te maken voor koniginnendag)
1 beker slagroom (250 ml)
5 tabletten witte chocolade
100 gram bloem
175 gram poedersuiker
30 gram koude boter (in stukjes)
9 eieren
3 bakjes geschaafde amandelen a 55 gram
75 gram kristalsuiker
50 gram chocolade extra puur 72% (tablet a 100 gram)
3 bakjes blauwe bessen (a 150 gram)
3 bakjes frambozen (a 125 gram)
2 bakjes mascarpone (zachte roomkaas a 250 gram)

Benodigdheden:
deegroller, keukenmachine, drie springvormen met een doorsnede van 16 cm, ingevet, spuitzak met gladde spuitmond.

Bereiding:
1. Verwarm de slagroom in een steelpan en schenk de hete maar niet kokende room over de witte chocolade. Roer tot de chocolade is gesmolten. Dek de chocoladecreme af met vershoudfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet tot gebruik in de koelkast.
2. Meng 60 gram bloem met 25 gram poedersuiker en 1 mespunt zout. Voeg de boter toe en meng tot kruimels. Klop 1 ei los, voeg 2 eetlepel ei toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
3. Verwarm de oven voor op 170 graden. Maal de amandelen in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Meng de rest van de poedersuiker en bloem. Splits 8 eieren en klop de eiwitten stijf met de kristalsuiker. Spatel het amandelmengsel er zo luchting mogelijk door. Schep in de spuitzak en verdeel de helft van het beslag over de 3 springvormen. Ba ze naast elkaar op het rooster van de oven in ca. 15 minuten goudbruin. Laat 5 minuten afkoelen op een rek. Bak met de rest van het beslag nog 3 lagen. Zo bakt u in totaal 6 amandellagen, waarvan 1 reserve.
4. Neem het deeg uit de koelkast en rol met de deegroller uit tot een lap van ½ cm dik. Snijd ere en cirkel uit van 16 cm doorsnee en bekleed de bodem van 1 springvorm ermee. Prik er met een vork gaatjes in. Bak in ca. 12 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat 1 ½ uur afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain- marie en bestijk de bodem ermee. Laat hard worden.
5. Bestrijk de bodem dun met de witte chocoladecreme. Leg er een amandellaag op, bstrijk met chocoladecreme en bedek met bessen. Leg er een amandellaag op, bestrijk met chocoladecreme en bedek met frambozen. Herhaal en eindig met een amandellaag. Strijk de bovenkant en rondom helemaal glad met chocoladecreme. Zet minimaal 1 uur in de koelkast. Bestrijk de hele taart met mascarpone en leg de rest van het fruit bovenop.