Griekse Appeltaart

De appeltaart blijft een van de meest gebakken taarten. Persoonlijk moet ik toegeven dat ik een appeltaart ook lekker blijf vinden, hoe vaak ik deze ook al gegeten heb.  Op internet ben ik daarom op zoek gegaan naar een ander recept van een appeltaart, uiteindelijk ben ik bij de Griekse appeltaart terecht gekomen.

De Griekse appeltaart bestaat uit de volgende ingredienten:
100 gram rozijnen
3 friszoete en stevige appels
1 eetlepel kaneel
130 gram suiker
3 eetlepels honing
1 bakje walnoten (100 gram grof gehakt)
1 citroen
100 gram boter op kamertemperatuur
3 eieren
125 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 pak filodeeg
poedersuiker

Benodigdheden:
bakpapier, kwast, springvorm met een doorsnede van 26 centimer

Bereiden:
1.Wel de rozijnen in warm water en snijd de appels in vieren. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in dunne schijfjes.
2. Meng in een schaal met kaneel, 30 gram suiker, de honing, de walnoten en de uitgelekte rozijnen.
3. Verwarm de oven voor op 160 graden.
4. Rasp de gele schil van de citroen. Klop met een mixer de boter, 100 gram suiker, de citroenrasp, een mespunt zout, 2 eieren, de bloem en het bakpoeder tot een glad beslag.
Bedek de bodem van de spingvorm met bakpapier en vet de rand in met boter.
5. Klop het laatste ei los. Leg een vel filodeeg middenin de springvorm en bestrijk deze met ei. Leg een tweede vel er haaks open bestrijk deze ook met ei. Snijd de overage vellen op de vouwlijnen in 3 repen en snijd deze in de breedte doormidden. Bekleed hiermee de rand van de springvorm: bestrijk de vellen met ei en plak ze dakpansgewijs, van onder naar boven, op elkaar, zodat het deeg over de rand hangt.
6. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Verdeel vervolgens het appelmengsel erover.
7. Vouw het deeg over de vulling naar binnen, laat in het midden onbedekt. Bak de taart in 70 minuten goudbruin. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.