Aardbei- MonChou taart

De MonChou taart is een bekende taart voor diegene die regelmatig een taart bakken. Deze taart is makkelijk te maken en dus niet bepaald een uitdaging. Maar de smaak is er niet minder om. Mon Chou taarten zijn er in verschillende variates en wordt soms geserveerd bij een high tea. Dit recept maakt gebruik van aarbeien.

Ingredienten:
500 gram aardbeien
250 ml slagroom
3 pakjes vanilla suiker
2 pakjes MonChou (a 100 gram)
1 pak chocolade- chipcookies (rol a 200 gram)
4 eetlepel abrikozenjam
poedersuiker

Benodigdheden
Springvorm met een doorsnede van 22 cm

1. Aardbeien schoonmaken en in plakjes snijden
2. Klop de slagroom met de vanilla suiker stijf, voeg op het laatst de MonChou toe.
3. Verkruimel de koekjes, dit kun je eventueel met behulp van een keukenmachine doen. Meng de koekkruimels met jam en druk deze op de bodem van de springvorm.
4. Strijk vervolgens het MonChoumengesel over de bodem heen.
5. Schep de aardbeien over de bodem met het MonChoumengsel en druk zachtjes aan.
6. Taart ongeveer een uur in de koelkast plaatsen. Als finishing touch bestrooi je de taart met poedersuiker.